ANTON och CHRISTINA


Vi heter Anton och Christina Linde. Christina är synskadad och har en CP-skada och sitter i rullstol. Anton är suppleant och Christina är ledamot i föreningen Friskt. Det är toppen att vara med i en förening där vi kan påverka och hjälpa till i arbetet för att göra samhället mer handikappvänligt. Vi vill att samhället ska vara rättvist för alla

CHARLOTTE HEDENDAHLOrdförande och en av FRISKT´s grundare.

Engagerad funkis mamma och LSS aktivist.

Glad, kreativ och positiv person som möter gamla 

problem med nya friska lösningar.

Mänskliga rättigheter och tillgänglig demokrati är det jag jobbar för. Funkobi och diskriminering är det jag slåss emot! Mamma till William Hedendahl som är FRISKT´s talesperson.

WILLIAM HEDENDAHL


Mitt namn William Hedendahl. Jag är 27 år, bor i Malmö och sitter i rullstol pga min CP-skada. Jag är även en av grundarna och talesperson för Föreningen FRISKT, som står för, Funktionshindrades Rätt I Samället genom Kultur och Tillgängliget. Som dessa ord antyder är det dessa områden vi hoppas kunna förbättra i hela det svenska samhället. Vår värdegrund är att alla funktionshindrade ska få utveckla sitt eget "bästa jag" samtidigt som att alla ska får känna sig som utropstecknet i sina liv.